HelenahSwedberg

Two nominations, three awards!

(Svensk översättning följer längre ner, klicka på “Read more”)

Well, that went much better than expected. Imagine my surprise at the Visions Awards ceremony, when suddenly my name was announced as the winner of Best Cinematography, an award I did not even know I was nominated for. It was a very pleasant surprise, because this was the prize I wanted the most, and quite frankly, I was a bit disappointed when I was not nominated for it. Or so I thought. My work on the story about Guntur the Sumatran tiger received awards for Best Cinematography and Best Documentary, and on top of that, my team also won the award for Best Environmental Production for the menhaden documentary. Let’s just sum things up and say that it was a very successful and satisfying night – and an excellent ending to my two years as a grad student at American University’s film program. Now onto greater things. Stay tuned.

Det där gick ju mycket bättre än förväntat. Döm om min förvåning när plötsligt mitt namn meddelades som vinnare av Best Cinematography vid Visions Awards. Jag hade ingen aning om att jag ens var nominerad, men det var en mycket trevlig överraskning eftersom detta var det pris jag ville ha mest av alla. Helt ärligt hade jag blivit lite besviken när jag inte blev nominerad, eller, när jag trodde att jag inte hade blivit nominerad. Mitt arbete med filmen om tigern Guntur fick utmärkelserna Best Cinematography och Best Documentary, plus att mitt team även tog hem priset för Best Environmental Production för vår dokumentär om menhaden. Så för att sammanfatta så blev det en mycket lyckad och tillfredsställande natt – och ett utmärkt sätt att avsluta mina två år som mastersstudent vid American University. Nu vidare mot nya storslagna mål. Jag återkommer!

6 kommentarer på “Two nominations, three awards!”

 1. Liza says:

  Grymmaste Helenah!
  Grattis och keep up the good work. It pays off! :)

 2. morfar Kjell says:

  Jag upprepar: Våra med stolthet inramade gratulationer!

  Men du har ju inte översatt ‘menhaden’. Vad är det för en ful fisk?

 3. Ing-Britt och Greger says:

  Tjusig bild med vacker flicka och stiligt pris! Grattis!

 4. Lotta says:

  Herrgud vad kul! GRATTIS!

 5. Linda says:

  Åhh, vad kul!! Grattis!! Du är så grym!! Vi måste ta och skypa snart! Vet att du skrev ett datum du kunde sist men då kunde inte jag. Så vi får boka in en annan dag =)

  Kramar!!

 6. [...] has been overwhelming lately, I have not even had time to post about it here. Let’s just say that when the Visions Awards jury gave us the award for Best Environmental Production a few weeks ago, they were on to something. This past weekend, the crew and I attended the regional [...]

Kommentera

Add video comment

Posted on: Wednesday, May 9th, 2012 at 02:44

Posted in: Okategoriserade

Tags: , , , , ,

Search