30 May

I need your help to finish my film!

filming

indiegogo.com/closetothebone

 

(Svensk översättning följer längre ner, klicka på “Read more”)

As mentioned in my previous post, the everyday life of a full-time Master’s student is over and I am now fully focused on finishing my thesis film. It baffles me sometimes how much my life has changed since I started working on this film. A student’s thesis film is supposed to be the one final project that tests all your abilities as a filmmaker, and this has been true in every aspect and more for me. It started with a simple Google search and ended with a roadtrip to a bison ranch in Texas.

Well actually, it did not end there. It still has not ended. I hope it never ends. This story will continue for a long time. The film only depicts the beginning, really. When I posted my first blog entry about it in September, 2011, I wrote that “I have two other classes this semester, but right now, they both come second, because I can hardly think of anything other than my thesis project.” I made it through that semester without failing any classes and with a wealth of incredible video material that will now be edited into a film.

I also had a new, special person in my life, who I had not known at all only a few months earlier and now, I could not imagine being without him.

This film will investigate the sustainable, ethical, and health reasons to hunt for food and depict how invasive species can in fact be a delicious meal. It will portray the adventures and tribulations of a vegetarian-turned-hunter who thanks the deer at the end of a hunt, beckons Canada geese using his own call, and jumps out of a running car to chase down wild pigs by foot.

It is also a love story between this man and the documentary filmmaker who could not remain anonymous behind the camera.

You can view the trailer above. I plan to hire a professional editor to help me with the final editing, and a musician to score the film. And I need your help to make this happen! I am currently raising funds at indiegogo.com/closetothebone where everyone who contributes will receive exclusive rewards for their support. Don’t miss your chance to be an invaluable part in the making of this film! Please help me make the masterpiece I know this film will be.

————————————————————–

Som jag skrev i mitt förra inlägg så är livet som heltidsstuderande student över och jag är nu helt inriktad på att avsluta min thesisfilm. Det är märkligt hur mycket mitt liv har förändrats sedan jag började arbeta med den här filmen. En thesisfilm är tänkt att vara det sista, avslutande projektet som testar alla dina filmskaparkunskaper, och för mig slog detta in i alla avseenden och mer. Det började med en enkel Googlesökning och slutade med en roadtrip till en bisonranch i Texas.

Fast det slutade egentligen inte där. Det har fortfarande inte tagit slut. Den här berättelsen fortsätter pågå, och filmen skildrar egentligen bara början. När jag skrev mitt första blogginlägg om detta i september 2011 så skrev jag att “Jag har två andra kurser den här terminen, men de får finna sig i att komma i andra hand, för just nu kan jag knappt tänka på något annat än mitt thesisprojekt.” Jag tog mig genom den terminen utan att underkännas i några kurser och kom ut på andra sidan med en mängd fantastiskt videomaterial som nu ska redigeras till i en film.

Jag hade också en ny, speciell person i mitt liv, som jag inte hade känt alls bara några månader tidigare och nu vill jag inte vara utan honom.

Denna film kommer att undersöka en mängd aspekter kring jakt, och den visar hur invasive species faktiskt kan bli en läcker måltid (kanadagåsburgare, någon?). Filmen skildrar en mans äventyr och vedermödor: en man som tidigare var vegetarian men nu är jägare, som tackar rådjuret efter en framgångsrik jakt, lockar till sig kanadagäss med hjälp av sitt eget fågelläte och hoppar ur en rullande bil för att till fots jaga vilda grisar.

Det är också en kärlekshistoria mellan honom och dokumentärfilmaren som inte kunde vara anonym bakom kameran.

Du kan se trailern här ovan. Jag ska anlita en professionell redigerare att hjälpa mig klippa färdigt allt, och en musiker att komponera musik till filmen. Och jag behöver din hjälp för att detta ska kunna hända! Jag har en insamling på indiegogo.com/closetothebone där alla som bidrar får fina belöningar för sitt stöd. Missa inte din chans att bli en ovärderlig del i skapandet av denna film! Hjälp mig att färdigställa det mästerverk som vet jag den här filmen kan bli.

One thought on “I need your help to finish my film!

  1. Hej!

    Det är en fantastiskt historia! Jag som ett er två tillsammans, vet att ni är så kära och trivs otroligt bra tillsammans. Jag önskar er båda all lycka och hoppas verkligen att ni får in pengar, så att filmen kan bli klar. Vi väntar med spänning att få se hela filmen!

    Kramar
    Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *